Koen Feremans

Advocaat

Expert sociaal recht

Wie

1. Wie staat achter LEX@Work?
2. LEX@Work is lid van het advocatennetwerk ADVONET

 

1. Wie staat achter LEX@Work?

 

Koen Feremans is de oprichter van LEX@Work.

Hij behaalde diploma’s aan de KU Leuven (1992, Master in de rechten, met onderscheiding) en aan de Odisee Hogeschool te Brussel (1987, Bachelor lerarenopleiding).

In 1993 en 1994 was hij wetenschappelijk medewerker aan het Instituut voor Arbeidsrecht van de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de KU Leuven. Onder leiding van Prof. Dr. O. Vanachter en Prof. Dr. R. Blanpain werkte hij aan een onderzoek betreffende het collectief overleg in de non-profitsector en gaf hij zoals zijn collega en huidig directeur van het Instituut voor Arbeidsrecht, Prof. Dr. Frank Hendrickx, werkcolleges arbeidsrecht aan de studenten van de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

In 1994 was hij tevens advocaat arbeidsrecht in het advocatenkantoor van Meester Bert Beelen aan de balie van Leuven.

In 1995 en 1996 werkte hij als adviseur arbeidsrecht voor het Sociaal Secretariaat Caritas (SDWorx). In 1995 werkte hij ook als vrijwillig wetenschappelijk medewerker aan het Instituut voor Arbeidsrecht van de KU Leuven.

Van 1997 tot eind 2012 was hij als sociaal-juridisch adviseur/bedrijfsjurist bij een grote Belgische financiële instelling, waarna hij LEX@Work oprichtte en zich vestigde als zelfstandig juridisch adviseur met expertise in het arbeidsrecht te Leuven.

Vanaf 2013 is hij docent arbeids- en socialezekerheidsrecht aan de Erasmus Hogeschool Brussel (EhB) aan de campus van Leuven en Brussel.

Vanaf 2014 is Koen Feremans ingeschreven aan de balie van Leuven als advocaat, waardoor LEX@Work omgevormd is tot een volwaardig advocatenkantoor te Leuven (Wilsele), gespecialiseerd in arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht.
 

2. LEX@Work is lid van het advocatennetwerk ADVONET

 

ADVONET is een advocatennetwerk dat bestaat uit 3 onafhankelijke advocatenkantoren met elk hun eigen expertise:

1. advocatenkantoor Celis & Vanhaverbeke te Diest
2. advocatenkantoor Soetaert & Fabre te Tienen
3. advocatenkantoor LEX@Work van Koen Feremans te Leuven (Wilsele)

De advocaten van deze kantoren vormen samen wel een hecht team van ervaren, gedreven en dynamische advocaten.

De advocatenkantoren beschikken elk over hun eigen specialisaties maar kunnen u indien gewenst een full service bieden in zowat alle praktijkgebieden van het recht.

Koen Feremans van het kantoor LEX@Work te Leuven (Wilsele) is gespecialiseerd in arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht. Hij is uw contactpersoon voor alle dossiers in deze materie.